Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δώρα Αυγέρη: Ταξιδεύουμε μαζί για να πάμε μπροστά. Ούτε βήμα πίσω!

Με ένα ταξίδι προς την οπισθοδρόμηση ή προς το μέλλον παρομοίασε το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου η υποψήφια της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στους Νέους Επιβάτες του δήμου Θερμαϊκού.

«Τη διαδρομή της οπισθοδρόμησης έχει προγράψει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ με τα φανερά και κρυφά προγράμματά τους. Το ασφαλές πέρασμα της Ελλάδας, της  μεσαίας τάξης και των ανθρώπων της εργασίας στη νέα εποχή μπορούν να εγγυηθούν μόνον ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», ανέφερε η υποψήφια βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

«Μαζί ταξιδεύουμε τις τελευταίες δεκαετίες στο δήμο Θερμαϊκού. Από επιλογή κατοικώ εδώ από το 1998, συγκάτοικοι είμαστε, παλιοί και νέοι στην περιοχή. Μαζί βλέπουμε τις ίδιες εικόνες στη διαδρομή. Και κυρίως στη διαδρομή του χρόνου, που περιλαμβάνει και τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Σε αυτά, αντικρίσαμε την εργατικότητα να μην αρκεί για την επιβίωσή μας, νιώσαμε την ανεργία να μας χτυπά την πόρτα. Είδαμε τους νέους ανθρώπους να φεύγουν αφήνοντας ευλογημένους τόπους.

Το 2015 όμως ήρθε ξανά το χρώμα της ελπίδας. Και τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια, έχουμε μπροστά μας και τα πρώτα ανθάκια στη γη μας. Καλά ριζωμένα.

Η ιστορία ζητάει από μας εγρήγορση και αντίσταση στις ευκολόπιοτες λύσεις, οι οποίες προέρχονται από το βαρέλι ενός παρελθόντος που κάποτε μας έδωσε τις πιο ξινές σοδειές. Αμπέλια έχουμε γύρω μας και ξέρουμε... Δε φοβηθήκαμε ποτέ τον κόπο, θα πέσουμε θύματα των εύκολων λόγων τώρα;

Τώρα που είμαστε στην απέναντι πλευρά, έχουμε πληρώσει - και μάλιστα, ακριβά - τον βαρκάρη και κάποιοι θέλουν να μας ξαναγυρίσουν στην αρχή της διαδρομής.

Κάθε οπισθοδρόμηση, κάθε πάνε- έλα, έχει διπλάσιο κόστος για όλους μας. Μαζί  ταξιδεύουμε...Και ταξιδεύουμε για να πάμε μπροστά, όχι για να γυρίσουμε πίσω. Ούτε βήμα πίσω.

Γι’ αυτό στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την ζωή μας.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία»

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο