Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Ρόμπερτ Πόλιν για μια άλλου τύπου οικονομία

Διάλεξη στην Αθήνα

Στην εποχή της παντοκρατορίας των αγορών, η ανάγκη ενός διαφορετικού μοντέλου με πιο ουμανιστικό και περιβαλλοντικό πρόσημο προβάλλει επιτακτική. Σ' αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιείται ο οικονομολόγος Ρόμπερτ Πόλιν. Προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Πουλαντζάς, ο Αμερικανός οικονομολόγος την Τρίτη 22 του μήνα, στις 6.30 μ.μ., δίνει διάλεξη με θέμα "Ένα πράσινο 'New Deal' ενάντια στη λιτότητα: η περίπτωση της Ελλάδας" στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια).

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μασσαχουσέτης / Άμερστ και συν-διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας, ο Ρόμπερτ Πόλιν δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν την οικοδόμηση πράσινων οικονομικών και ποιοτικών θέσεων έργασίας, έχοντας μάλιστα διατελέσει σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών καθώς και πολυάριθμων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Έχει διευθύνει προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη της φτώχειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, έχει συνεργασθεί με πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ με στόχο την καθιέρωση μισθών που να αντιστοιχούν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Τέλος, είναι μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής της Κομισιόν για τη Xρηματιστικοποίηση, την Οικονομία, την Κοινωνία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το 2013 το περιοδικό "Foreign Policy" τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές παγκοσμίως.

Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα βιβλία The Living Wage: Building a Fair Economy μαζί με την Stephanie Luce, Contours of Descent: U.S. Economic Fractures and the Landscape of Global Austerity, A Measure of Fairness: The Economics of Living Wages in the United States από κοινού με τους Mark Brenner, Stephanie Luce και Jeannette Wicks-Lim, Back to Full Employment, Green Growth, Global Green Growth(2015) και Greening the Global Economy.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις