Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

  Θύμα της πανδημίας ο Terrence McNally Από επιπλοκές του Covid-19 άφησε την τελευταία του πνοή ο Terrence McNally, βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας μεταξύ άλλων του «Master Class» και του «Corpus...

 

Θύμα της πανδημίας ο Terrence McNally

Από επιπλοκές του Covid-19 άφησε την τελευταία του πνοή ο Terrence McNally, βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας μεταξύ άλλων του «Master Class» και του «Corpus Christi».

Δημιουργός θεατρικών έργων, μιούζικαλ, λιμπρέτων και σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ο Terrence McNally υπήρξε ένας σημαντικός δραματουργός.

Όπως δήλωσε ο σύζυγός του, ο συγγραφέας έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και είχε περάσει καρκίνο του πνεύμονα.

 

Οι λυρικοί μας μένουν σπίτι και τραγουδούν

Πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μένουν σπίτι με μάσκες και γάντια και δεν σταματούν να τραγουδούν από το σαλόνι, το μπάνιο, το γραφείο, τον καναπέ τους, παραμένοντας σε φόρμα για την επιστροφή τους στην ενεργό δράση. Πρόκειται για τους Τάσο Αποστόλου, Τάση Χριστογιαννόπουλο, Δημήτρη Πακσόγλου, Νίκο Στεφάνου, Πέτρο Μαγουλά, Βασιλική Καραγιάννη και Τσέλια Κοστέα.

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στο σπίτι

Σε εφαρμογή έχει μπει καθημερινά από τις 9 το βράδυ η online κινηματογραφική λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Οι προβολές, μέσω της σελίδας του φεστιβάλ στο Facebook και του καναλιού του στο YouΤube, περιλαμβάνουν ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας, animation, ταινίες που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του φεστιβάλ, καθώς και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών και ερασιτεχνών δημιουργών από την Ελλάδα και τον κόσμο, ταινίες κλασικές αλλά και σύγχρονες.

 

Έκθεση για την Υγεία στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η έκθεση «Ίασις. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» του 2014 παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση δείχνει την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών εξετάζοντας τη μετάβαση από τη μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική Ιατρική.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις