Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Περοκέ": Το παλιότερο θέατρο της Αθήνας

Περπατώντας στην πόλη

ΤΟΥ Αγγελου Μανταδάκη

Το Θέατρο "Περοκέ" είναι το πιο παλιό θέατρο της Αθήνας, με μακρά ιστορία. Το ξεκίνημά του ανάγεται τον Αύγουστο του 1931, στη μάντρα που μέχρι τότε λειτουργούσε η Παντομίμα του Γαληνέα, μία από τις πιο γνωστές δραματικές Παντομίμες της Αθήνας (Οδός Οδυσσέως 2, στο Μεταξουργείο).

Η έναρξη της λειτουργίας του "Περοκέ" συνέπεσε με το ανέβασμα της επιθεωρησιακής οπερέτας "Η κατεργάρα" των Κίμωνα Καπετανάκη και Μίμη Κατριβάνου, με πρωταγωνιστή τον 27χρονο τότε Βασίλη Αυλωνίτη. Από τότε πέρασαν πολλές δεκαετίες και από τη σκηνή του "Περοκέ" παρέλασαν μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με πανάκριβες παραγωγές και πολυπληθείς θιάσους. Κύριο χαρακτηριστικό του θεάτρου ήταν η επιθεώρηση, με τον σχολιασμό της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Στα δύσκολα για το θέατρο χρόνια το "Περοκέ" λειτούργησε και ως κινηματογράφος με ταινίες ποιότητας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο