Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεκαπέντε γλυπτά του Xu Hongfei στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Δεκαπέντε γλυπτά του εικαστικού Xu Hongfei, που είναι και πρόεδρος της Ακαδημίας Γλυπτικής της πόλης Κουανγκτσόου (Guangzhou) της Κίνας, θα κοσμούν έως τις 24/12 την παραλία της Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από την Ένωση Κινέζων Ελλάδας και το δήμο Θεσσαλονίκης

Τα γλυπτά τοποθετήθηκα πέντε πίσω από το Βασιλικό Θέατρο και τα άλλα 10 στην Α΄προβλήτα του ΟΛΘ, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στο δήμο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση του Xu Hongfei είναι μια εξαιρετική ευκαιρία «διαλόγου» δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών στον κόσμο, του ελληνικού και του κινεζικού και συγχρόνως ενισχύει την πολιτιστική και καλλιτεχνική επικοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Κουανγκτσόου.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μου δώσατε την ευκαιρία να σας συναντήσω στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μαζί μου τις παχουλές γυναίκες μου. Σήμερα εδώ αρχίζει ο 30ος σταθμός της περιοδείας μου. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δυτικής τέχνης και είναι μια χώρα που ονειρευόμουν να επισκεφθώ», τόνισε ο τιμώμενος γλύπτης Xu Hongfei, που  προβάλλει ανά τον κόσμο με τις εκθέσεις του τον κινεζικό πολιτισμό, καθώς και την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κουανγκτσόου (ή Καντόνας).

«Είναι  χαρά μας που η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της παγκόσμιας περιοδείας αυτών υπέροχων γλυπτών. Δείχνει ότι η ομορφιά δεν έχει στερεότυπα και όρια. Η διπλωματία των πόλεων ήταν ένας θεσμός που ξεκίνησε από τη διοίκηση του δήμου με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται»,  σχολίασε από την πλευρά του  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, που εκπροσώπησε στα εγκαίνια τον  δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε δείγματα της κινεζικής τέχνης στο πιο προβεβλημένο σημείο της Θεσσαλονίκης και οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη χαρά να τα δουν από κοντά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπο να εμβαθύνουμε τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας», δήλωσε από την πλευρά του ο  αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις