Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανοιχτή εποστολή, ανοιχτά ερωτήματα

Ανοιχτή επιστολή με ερωτήματα προς το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και προς τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής απευθύνουν οι εργαζόμενοί του, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη μειωμένη, σε σχέση με άλλους...

Ανοιχτή επιστολή με ερωτήματα προς το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και προς τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής απευθύνουν οι εργαζόμενοί του, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη μειωμένη, σε σχέση με άλλους εποπτευόμενους φορείς, επιχορήγηση και τη μη έγκριση του φετινού προϋπολογισμού.

"Ο περσινός προϋπολογισμός θα δοθεί και φέτος" δηλώνει από πλευράς της η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, υπογραμμίζοντας ότι "ανάγκες για τη συντήρηση υποδομών ύψους 1.000.000 ευρώ, κι αν χρειαστεί και περισσότερο, συμφωνήθηκε ότι θα δοθούν από το Πρόγραμμα Επενδύσεων".

Ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΣΕΟΜΜΑ) στην επιστολή του απαιτεί "από τη διοίκηση να καταγγείλει δημόσια αυτό τον προϋπολογισμό αν κρίνει ότι η εγκεκριμένη επιχορήγηση του 2019 δεν επαρκεί για να συνεχίσει ο Οργανισμός να παράγει πολιτιστικό έργο και να καλύπτει τη μισθοδοσία, τα λειτουργικά έξοδα και τις λοιπές υποχρεώσεις του και να εξηγήσει δημόσια και αναλυτικά ποιες οικονομικές προϋποθέσεις μπορούν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού" και παράλληλα απαιτεί από το υπουργείο Πολιτισμού "να πει ξεκάθαρα προς τι η τιμωρητική του, κατά τη γνώμη μας, πολιτική κυρίως απέναντι στο Μέγαρο".

Πηγές του Μεγάρου Μουσικής, χωρίς να δίνουν τα ακριβή νούμερα, κάνουν λόγο για "απαγορευτικό" προϋπολογισμό. Η επιχορήγηση του 2019 φτάνει περίπου τα 4.500.000 ευρώ, την ώρα που οι μισθολογικές δαπάνες αγγίζουν τα 6.500.000 ευρώ. Οι διακόσιοι εργαζόμενοι του Μεγάρου αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο συν την προσωπική διαφορά, με πλαφόν τον μισθό του γενικού διευθυντή στο Δημόσιο, δηλαδή τα 3.562 ευρώ.

 

Πόλυ Κρημνιώτη

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις