Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μυλόπουλος: Η απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου είναι μια παράνομη πράξη

«Η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της κυβέρνησης και εργολάβων είναι να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση»

«Η απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου, σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο είναι μια παράνομη πράξη» ξεκαθαρίζει ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γ. Μυλόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά.

Τονίζει ακόμη πως «η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς της κυβέρνησης και εργολάβων είναι να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση»

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» που αμφισβητεί ότι υπάρχει λύση για τη συνύπαρξη αρχαιοτήτων και μετρό στον σταθμό Βενιζέλου αναφέρει «Προσπαθούν να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι η μελέτη- που έλεγαν μέχρι πριν από λίγο ότι δεν υπήρχε – είναι μια μελέτη εφικτή. Πιάνονται από τη συνήθη διαδικασία έγκρισης μελετών -που πολλές πάνε και έρχονται πίσω ως απορριπτέες επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Το ότι μια μελέτη δεν πληροί τις προδιαγραφές της Αττικό Μετρό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση. Οι παρατηρήσεις στην μελέτη εντοπίζονται σε ένα γεγονός που θα υπάρχει είτε αποσπαστούν τα αρχαία είτε όχι, και αφορούν τις καθιζήσεις. Υπάρχει ζήτημα ελέγχου για τις καθιζήσεις όπου ο ανάδοχος προσπαθεί να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών των μελετών για το δημόσιο συμφέρον. Προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα, κόλπα, ψέματα να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει μελέτη»

Επανέλαβε ακόμη πως «τεχνική λύση συνύπαρξης του μετρό με τα αρχαία στη Βενιζέλου υπάρχει γιατί πρώτον εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η προκαταρκτική μελέτη της τεχνικής λύσης και εξεδόθη απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού. Όσο υπάρχει απόφαση του ΚΑΣ και της υπουργού Πολιτισμού είναι υποχρεωμένη η Αττικό Μετρό να φέρει λύση στην τεχνική αυτή κατεύθυνση».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις