Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οργή και αγανάκτηση από Έλληνες εγκλωβισμένους σε αεροδρόμια του Λονδίνου (Video)

Εγκλωβισμένος στη Βρετανία, καταγγέλλει "η Πρεσβεία μας έχει ξεχάσει, ο πρέσβης είναι απών" εδώ και δύο μέρες.

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση από Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια του Στάνστεντ και του Χίθροου στο Λονδίνο, ενώ οι ίδιοι καταγγέλλουν για αδράνεια τόσο την κυβέρνηση όσο και την Πρεσβεία στο Λονδίνο.

Εγκλωβισμένος στη Βρετανία, καταγγέλλει "η Πρεσβεία μας έχει ξεχάσει, ο πρέσβης είναι απών" εδώ και δύο μέρες.

Όπως είπε στον Αlpha, ένας φοιτητής ,στο αεροδρόμιο Στάνστεντ βρίσκονται περίπου 200 Έλληνες, αναμεσά τους και παιδιά. Υποστήριξε μάλιστα ότι ενώ ειδοποιήθηκαν από συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία πως η πτήση τους για επιστροφή στην Ελλάδα θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 24/3, αυτή ακυρώθηκε. Επίσης κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση πως ακύρωσε την πτήση τους. Στο μεταξύ έχουν ενημερωθεί ότι θα κλείσει το αεροδρόμιο που βρίσκονται, και ακόμα δεν υπάρχει μέριμνα γι αυτούς.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ωστόσο ότι γίνονται προσπάθειες, τόσο από την Πρεσβεία όσο και από το υπουργείο Πολιτικής προστασίας, περίπου για 2000 άτομα ώστε να επαναπατριστούν από τη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα  23/03 το πρωί από τις 6 ισχύει ΝΟΤΑΜ έως τις 15 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00. Με αυτήν αναστέλλονται όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων προς την Ισπανία και την Ιταλία μέχρι τις 15 Απριλίου 2020.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις