Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για τρίτη ημέρα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στην Κεντρική Μακεδονία

Παραμένουν τα προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω της κακοκαιρίας

Κατοικίες  έχουν πλημμυρίσει και πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο πάνω από 250 κλήσεις για βοήθεια.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά, Λαγυνών, Ηρακλείου, Καβαλλαρίου, Περιβολακίου και Χρυσαυγής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία 67 πυροσβέστες και ειδικά εξοπλισμένο πεζοπόρο τμήμα με 26 οχήματα και μία διασωστική λέμβο κλήθηκε να κάνει απαντλήσεις υδάτων σε 191 περιπτώσεις. Επίσης, δέχθηκε 10 κλήσεις για παροχή βοηθείας, όπου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο 15 άτομα από τις οικίες τους καθώς και 4 ακόμη από τα οχήματά τους.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη 06 Αυγούστου 2020 από την Ε.Μ.Υ. ο άστατος καιρός αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 09/08/2020. Για προληπτικούς λόγους και για να αντιμετωπιστούν τυχόν νέα προβλήματα, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις