Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Πρώτα τα χρωστούμενα και μετά τα λεωφορεία στους δρόμους

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την εκταμίευση 4,6 εκατ. ευρώ

Για πέμπτη ημέρα θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη σήμερα χωρίς αστική συγκοινωνία, εάν η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν καταβάλει δεδουλευμένα δύο μηνών και δώρο Πάσχα στους 2.300 εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του ιδιωτικού Οργανισμού χθες εξέφραζε την αισιοδοξία του ότι σήμερα θα υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις και πως 4 εκατ. ευρώ θα γίνει εφικτό να μοιραστούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Τα ποσό αυτό θα προέλθει από δάνειο που θα λάβει ο ΟΑΣΘ από την Εθνική Τράπεζα δίνοντας ως εγγύηση την απόφαση της διαιτησίας που επιδίκασε στον ΟΑΣΘ 4,6 εκατ. ευρώ από τα πάνω από 10 εκατ. ευρώ που ζητούσε από παλιές οφειλές του δημοσίου.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κατέθεσε χθες το πρωί την απόφαση αυτή και τώρα αναμένεται η απόφαση της τράπεζας για την εκταμίευση 4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ παράλληλα ζητήθηκε από τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη να προεκταμιευθεί το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για τον Ιούνιο που είναι να καταβληθεί έως τις 10 Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί και αυτό για την κάλυψη των οφειλομένων στους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ πάντως διαμηνύουν ότι τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν μόλις τους καταβληθεί το σύνολο των οφειλομένων μισθών και το δώρο του Πάσχα.

Δείτε όλα τα σχόλια