Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένας στους πέντε παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων

Το 18% των 32.607 κλήσεων αφορά στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζόδρομους, πλατείες και πεζοδρόμια

Σε ράμπες αναπήρων συνεχίζει να παρκάρει ένας τους πέντε παραβάτης - οδηγός στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συνολικά οι κλήσεις για τον Απρίλιο αριθμούσαν τις 32.607.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας σε σύνολο 32.607 κλήσεων, το 18% αφορά αντικοινωνική στάθμευση και πιο συγκεκριμένα, παρκάρισμα σε ράμπες ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζόδρομους, πλατείες και πεζοδρόμια. Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης, η Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησε δαγκάνες σε 123 οχήματα, τα οποία ακινητοποίησε και στη συνέχεια απομάκρυνε με γερανό. Το 33% των δαγκανών αφορούσε στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.

Οι δρόμοι με τη συχνότερη παράνομη στάθμευση είναι η Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις και ακολουθούν η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Το 50% των βεβαιωμένων παραβάσεων (15.534) αφορούν στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παρανόμως το 18%.

Δείτε όλα τα σχόλια