Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κοντονής: Επιθετικές τοποθετήσεις και ενέργειες ίσως φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο παράδοξο να παρέχεται το ευεργέτημα της αναστολής σε καταδικασθέντες για εμπορία ναρκωτικών, αλλά όχι σε μία κοπέλα που εφάρμοσε το νόμο και ήταν συνεπής στα μέτρα

Ορισμένες δυναμικές ενέργειες το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με την Ηριάννα και τον Περικλή ίσως προκάλεσαν αντίθετα αποτελέσματα, δεν μπορεί να επιτίθεται κανείς στους δικαστές επειδή δεν του αρέσει η απόφαση, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, επαναλαμβάνοντας πάντως το παράδοξο να παρέχεται το ευεργέτημα της αναστολής σε καταδικασθέντες για εμπορία ναρκωτικών, αλλά όχι σε μία κοπέλα που εφάρμοσε το νόμο και ήταν συνεπής στα μέτρα.

«Αυτό που είναι κυρίαρχο, είναι να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, διότι δεν σας κρύβω ότι ορισμένες δυναμικές ενέργειες το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν αποκλείω να δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα», είπε ο κ. Κοντονής, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στις συναυλίες και τις άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης.

«Κάποιες τοποθετήσεις και επιθετικές ενέργειες ... δεν βοηθάνε και νομίζω ότι φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα πολλές φορές», όπως είπε.

Θύμισε πάντως ότι όταν είχε εκδοθεί η πρώτη απόφαση (σ.τ.σ. αρνητική, για το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής) «είχα πει ότι μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν δικαστήρια που δίνουν το ευεργέτημα της αναστολής σε καταδικασθέντες για εμπόριο ναρκωτικών», αντίθετα με την περίπτωση «αυτής της κοπέλας, που εφάρμοσε το νόμο, ήταν συνεπής στα μέτρα, πήρε ειδική άδεια για να πάει στο εξωτερικό και επανήλθε».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται για την παρουσία δυνάμεων της τάξης εντός των χώρων του δικαστηρίου, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «μπορεί να μην αρέσει, αλλά όταν υπάρχουν εκνομες ενέργειες, πώς θα προστατευθεί η σύνθεση του δικαστηρίου; Δεν μπορεί να επιτίθεται κανείς στους δικαστές επειδή δεν του αρέσει η απόφαση. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, δεν είναι οι δικαστές αντικείμενο χλεύης ή βιαιοτήτων και επιθετικών ενεργειών. Πρέπει και αυτό να το λαμβάνουμε υπόψιν».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο