Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας

ΑΜΠΕ

Την «άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων» ζητούν γιατροί και νοσηλευτές

«Τα νοσοκομεία θα έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό έως το τέλος του 2018», τοονίζουν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι, έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου από τις 12.00 πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αιτήματα, την «άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρείας τους, η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ».

Ταυτόχρονα πραγματοποιούν 4ωρη (11.00 - 15.00) στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κι ενώ στο γραφείο του υπουργού ήταν σε εξέλιξη συνάντησή του με συνδικαλιστικούς φορείς της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πέρασαν από τον αστυνομικό κλοιό της εισόδου και καθώς το αίτημά τους απορρίφθηκε, πήγαν στο αμφιθέατρο του υπουργείου, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι του κλάδου της Υγείας, αναμένοντας να γίνει συνάντηση με τον Αν.Ξανθό, στο χώρο του αμφιθεάτρου.

Νωρίτερα, γιατροί και νοσηλευτές κρέμασαν στο κτίριο του υπουργείου, στην οδό Αριστοτέλους, συμβολικά τις ιατρικές τους ποδιές σε κρεμάλες.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου εξήγησε πώς «τώρα υπηρετούν 2.100 γαιτροί στο δημόσιο σύστημα, αλλά οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες».

Ακόμα, σημείωσε ότι οι ελλείψεις υπολογίζονται σε τουλάχιστον 6.500 οργανικές θέσεις γιατρών, αλλά -όπως είπε- «οι προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί, και όχι προκηρυχθεί, δεν ξεπερνούν τις 2.000». Επίσης, πρόεβλεψε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση απειλούνται με κλείσιμο τμήματα κι κλινικές νοσοκομείων, ιδίως στην περιφέρεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, τόνισε ότι και οι γιατροί «παλεύουν ενάντια στην ακραία λιτότητα και τα ματωμένα πλεονάσματα» επισημαίνοντας πως «ο φετινός προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ είναι κατά 500 εκ. ευρώ χαμηλότερος, όπως τουλάχιστον έχει παρουσιαστεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την αμεση πληρωμή δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός. Μετά την κινητοποίηση θα ακολουθήσει συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 15.00 στα γραφεία της Ένωσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο