Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Φλαμπουράρης: Τα κοντέινερ που εστάλησαν στη Λέσβο δεν προορίζονται για νέα δομή

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Λέσβου, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι τα κοντέινερ τα οποία εστάλησαν στο νησί προορίζονται για όσους πρόσφυγες και μετανάστες μένουν σε σκηνές και όχι για νέα δομή. Νωρίτερα, κάτοικοι εμπόδισαν στο λιμάνι να εκφορτωθούν τα κοντέινερ

Προς αντικατάσταση σκηνών στο hot spot της Μόριας εστάλησαν στη Λέσβο οι 50 οικίσκοι, επισημαίνει σε επιστολή προς τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με αφορμή τον αποκλεισμό, από τη δημοτική αρχή και πολίτες, του πλοίου με τους 50 κοντέινερ για τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

Νωρίτερα, ο Αλ.Φλαμπουράρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γαληνό, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση εξηγώντας τους λόγους της μεταφοράς των κοντέινερ τα οποία προορίζονται «μόνο για τη στέγαση ατόμων που διαμένουν σε σκηνές» χωρίς να αποτελούν νέα δομή.

Ο Σπ. Γαληνός σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε γραπτή ενημέρωση από τον Αλ.Φλαμπουράρη η οποία και απεστάλη.

Σε αυτήν σημειώνεται ότι «έχει ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς η επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών και ιδιαίτερα της Λέσβου. Στόχος είναι πολύ γρήγορα να διαμένουν στη Μόρια σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες πολύ λιγότερα άτομα».

Στην επιστολή εκ μέρους του κ. Φλαμπουράρη τονίζεται ακόμα:

«Αυτή η προσπάθεια θα βοηθηθεί αν διευκολύνετε να αντικατασταθούν οι σκηνές από τα σπιτάκια που έχουν φτάσει στο νησί σας. Αυτά είναι μόνο για τη Μόρια και πουθενά αλλού». Και η επιστολή του κ. Φλαμπουράρη καταλήγει: «Αυτή η τακτοποίηση δίνει τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του hot spot και ως προς τις συνθήκες διαμονής, φύλαξης και κυρίως μη ενόχλησης των κατοίκων της περιοχής».

Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Λέσβου η επιστολή από τον υπουργό Επικρατείας θα συζητηθεί στις 5 το απόγευμα σήμερα, οπότε και έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το Συντονιστικό των φορέων της Λέσβου προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την κλιμάκωση της κινητοποίησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια