Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δολοφονική - ρατσιστική επίθεση κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δολοφονική - ρατσιστική επίθεση κατήγγειλε χθες το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εναντίον μέλους της κοινότητάς του. Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, συνέβη το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου σε στάση κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το θύμα επέστρεφε σπίτι του από τη δουλειά όταν δέχθηκε ξαφνική επίθεση από 6-7 άτομα την ώρα που περίμενε σε στάση λεωφορείου.

Ο άνθρωπος νοσηλεύεται, δεν συντρέχει άμεσα κίνδυνος για τη ζωή του και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο RVRN - Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Τέλος, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών απηύθυνε έκκληση "προς όλες και όλους που βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων και επιθέσεων, ακόμα και ρητορικής μίσους και ρατσισμού, να καταγγέλλουν τα περιστατικά ώστε να καταγράφονται και να αντιμετωπίζονται. Σε αυτή την όξυνση του ρατσιστικού λόγου και της ξενοφοβίας, η οποία εντείνει τέτοιες επιθέσεις και εγκλήματα μίσους, είμαστε απέναντι, είμαστε πολλοί μαζί και αλληλέγγυοι".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις