Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λιβύη: Ένας Βίκινγκ των ωκεανών που σώζει ζωές -251 διασωθέντες επιβαίνουν πλέον στο πλοίο-ναυαγοσώστη

reuters

Η ανθρωπιστική οργάνωση SOS Mediterranee πραγματοποίησε σήμερα την τρίτη διάσωση μέσα σε τρεις ημέρες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών διασώζοντας 81 ανθρώπους και περιθάλπει πλέον 251 διασωθέντες στο πλοίο Ocean Viking

Η ανθρωπιστική οργάνωση SOS Mediterranee πραγματοποίησε σήμερα την τρίτη διάσωση μέσα σε τρεις ημέρες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών διασώζοντας 81 ανθρώπους και περιθάλπει πλέον 251 διασωθέντες επί του πλοίου Ocean Viking που έχει ναυλώσει η μκο μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται πάνω στο πλοίο.

Το μπλε φουσκωτό σκάφος μετέφερε νέους άνδρες, στην πλειονότητά τους Σουδανούς που είχαν αναχωρήσει από τις λιβυκές ακτές χθες, Σάββατο, το βράδυ και χειροκρότησαν τους διασώστες όταν τους είδαν να φθάνουν.

Το Ocean Viking συνεχίζει να περιπολεί στα διεθνή ύδατα σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων (λιγότερο από 100 χιλιόμετρα) από την Τρίπολη.

«Είμαστε οι μόνοι μέσα στη ζώνη, η λιβυκή ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συντονιστής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της SOS Mediterranee Νίκολας Ρομάνιουκ.

Το Ocean Viking διαδέχθηκε το πλοίο Aqurius και φέρει σημαία Νορβηγίας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που καταγράφουν τους διασωθέντες μέσα στο πλοίο, επισήμαναν σήμερα πως τα τρία τέταρτα (81%) των τελευταίων ανθρώπων που διασώθηκαν είναι μεταξύ 18 και 34 ετών και 17% είναι ανήλικοι κάτω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις