Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εξέγερση ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μόρια

Με ΟΠΚΕ και δακρυγόνα η απάντηση της αστυνομίας

Φωνάζοντας "Αθήνα-Αθήνα" ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα εξεγέρθησαν χθες το μεσημέρι ζητώντας να φύγουν από τη Μόρια. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις του ΑΠΕ από το νησί, πρόκειται για περίπου 300 ανηλίκους, οι οποίοι έφτασαν στο νησί το τελευταίο διάστημα, δεν χωρούσαν στις δομές ανηλίκων της Μόριας και τοποθετήθηκαν στη σκηνή του ΚΥΤ.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση αυτή, οι ανήλικοι έσπασαν την πόρτα και προς στιγμήν προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια. Αστυνομικοί εκκένωσαν τη σκηνή με χημικά, οπότε μικρές ομάδες ανηλίκων κατέλαβαν προσωρινά την πύλη του ΚΥΤ και αποχώρησαν μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, κατά τις ίδιες πηγές.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία έκανε λόγο για 50 ανήλικους "που προέβαλαν ως αίτημα την άμεση αποχώρησή τους από το Κέντρο" και για χρήση δακρυγόνου όταν "το προσωπικό της ΟΠΚΕ δέχτηκε επίθεση".

Η διαπραγμάτευση κράτησε μέχρι τις 4 περίπου το απόγευμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθυσμός της Μόριας, παρά την πρόσφατη αποχώρηση 1.400 αιτούντων άσυλο για τη βόρεια Ελλάδα, παραμένει πάνω από 9.000.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σφανδάλης (Μαλακάσα) πραγματοποίησαν χθες πρόσφυγες, αποκλείοντας για λίγο τη σιδηροδρομική γραμμή. Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, αποχώρησαν, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σήμερα αναμένεται να συγκληθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, διυπουργική συντονιστική σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Η σύσκεψη θα είναι σε επίπεδο γενικών γραμματέων από όλα τα υπουργεία, ενώ θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις