Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Μπαλάκι» μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας 90 μετανάστες

Φωτογραφία αρχείου

Η ιταλική ακτοφυλακή ζητά άδεια από τις αρχές της Μάλτας να αποβιβάσει τους 90 μετανάστες που διέσωσε στα χωρικά ύδατα της τελευταίας, ενώ η Βαλέτα αρνείται να τους δεχτεί

Την άδεια από τις αρχές της χώρας να αποβιβάσει στη Μάλτα 90 μετανάστες ζήτησε η ιταλική ακτοφυλακή τους οποίους διέσωσε στη διάρκεια της νύχτας σε χωρικά ύδατα της Μάλτας. Αρνητική η Βαλέτα.

«Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης έπειτα από αίτημα των αρχών της Μάλτας για ένα μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 90 μετανάστες, στη ζώνη ευθύνης της Μάλτας», ανέφερε η ιταλική ακτοφυλακή.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το κέντρο συντονισμού διασώσεων της Μάλτας είχε δηλώσει επίσημα ότι αναλάμβανε την ευθύνη του συντονισμού και ζήτησε από τις ιταλικές αρχές τη διάθεση και χρήση ναυτικών μέσων».

Έπειτα από την επιχείρηση διάσωσης, η Ρώμη ζήτησε από τη Μάλτα «ένα σημείο συνάντησης με μαλτέζικο περιπολικό προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των διασωθέντων χωρίς ωστόσο να το εξασφαλίσει», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, το γαλλικό διασωστικό πλοίο Ocean Viking, (Μεσόγειος SOS και Γιατροί χωρίς σύνορα), διέσωσε 48 άτομα ανοιχτά της Λιβύης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ιστορικό λάθος

Το μόνο που έλειπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια ακόμη κρίση αξιοπιστίας. Αλλά κι αυτό το κατάφερε σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής κάνοντας το ιστορικό λάθος

Δειτε ολοκληρο το αρθρο