Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Επικίνδυνες και αδιέξοδες οι πολιτικές της Ν.Δ. στα νησιά

Eurokinissi

"Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί μεταξύ αδιέξοδων επιλογών και επικίνδυνων πρακτικών"

Την ακολουθούμενη -σε νησιά και σε κεντρικό επίπεδο- προσφυγική πολιτική σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. "Συνεχίζει να πελαγοδρομεί μεταξύ αδιέξοδων επιλογών και επικίνδυνων πρακτικών η Ν.Δ. σε όλα τα επίπεδα αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού στα νησιά" σημείωσε.

Αναφερόμενος στα της Χίου τόνισε ότι "αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσκείμενοι στη Ν.Δ., με αμφιλεγόμενες ή και ξεκάθαρα μισαλλόδοξες πράξεις και διακηρύξεις τους, επιλέγουν να υποδαυλίζουν τα αισθήματα ανησυχίας της τοπικής κοινωνίας προς ξενοφοβική κατεύθυνση, αντί να συνεισφέρουν υπεύθυνα και ψύχραιμα στην ασφαλή και ανθρώπινη διαβίωση των αιτούντων άσυλο στη ΒΙΑΛ και την εύτακτη αποσυμφόρησή της.

Ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. αντιλαμβάνεται, ως φαίνεται, το ζήτημα των δομών φιλοξενίας ως προσωπικό ‘πρότζεκτ’ (βλέπε ‘λύση πακέτο’ με νέο κτίριο φυλακών), το οποίο ακόμα και αν δρομολογηθεί δεν θα μπορούσε να έχει ουδεμία επίπτωση για το τώρα και τα επόμενα χρόνια".

Προσθέτει επίσης ότι σε κεντρικό επίπεδο "η κυβέρνηση αναλώνεται σε συνεχείς αναγγελίες περί σημαντικής αποσυμφόρησης των ΚΥΤ των νησιών, η οποία πάντα αναβάλλεται, και περί ‘σχεδιασμών’ οι οποίοι ποτέ δεν δημοσιοποιούνται. Αναγκαζόμαστε να στηλιτεύσουμε δε το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει γίνει από το αρμόδιο υπουργείο στους βουλευτές της αντιπολίτευσης από τα νησιά για το σχέδιό της ή έστω για τους προβληματισμούς της γύρω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί" και συμπληρώνει ότι απαιτείται επειγόντως από τα στελέχη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. σαφής σχεδιασμός, συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και εγκατάλειψη της πρακτικής του κλεισίματος του ματιού σε ξενοφοβικές αντιλήψεις.

 

Ανοικτή επιστολή Κούλογλου

 

Την ανάγκη να αναδειχθεί σε ευρωπαϊκή προτεραιότητα το θέμα της προστασίας των άνω των 4.000 ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στην ανοικτή επιστολή που απέστειλε στη βασίλισσα του Βελγίου Ματθίλδη, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι και στην εκλεγείσα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, οι οποίοι θα ανοίξουν τις εργασίες της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την 30ή επέτειο της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις