Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναχωρούν από τα νησιά οι πρόσφυγες-μετανάστες που έφτασαν μετά την 1η Μαρτίου

Στην μεταφορά 601 προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μετά την 1η Μαρτίου και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, σε κλειστή δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα προχωρήσει σήμερα Παρασκευή, 20/3/20, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Έφτασε στη Σάμο το πρωί της Παρασκευής, το πλοίο «Aqua Blue» που ναυλώθηκε απο το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για να επιβιβάσει 129 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Στη συνέχεια θα δέσει στη Χίο όπου θα επιβιβάσει άλλους 283, ενώ το απόγευμα από το λιμάνι Μυτιλήνης θα επιβιβαστούν οι 189 μετανάστες που διαμένουν μέχρι σήμερα στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Μολύβου, στη Σκάλα Συκαμνιάς και στην Κλειού.

Οι πρόσφυγες- μετανάστες που πέρασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μετά την 1η Μαρτίου 2020, θεωρούνται κρατούμενοι σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης, δεν έχουν δικαίωμα  υποβολής αίτησης ασύλου και αφού μεταφερθούν στην ενδοχώρα στη συνέχεια θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις