Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λέσβος: Νεαροί εθελοντές αιτούντες άσυλο στη Μόρια αναλαμβάνουν δράση και ενημερώνουν για τον κορωνοϊό

standbymelesvos.gr

Corona Awareness Team ήδη, έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για την πρόληψη που πρέπει να υπάρξει κατά του κορονοϊού και άρχισαν να ενημερώνουν τόσο για θέματα ατομικής υγιεινής όσο και για θέματα κυκλοφορίας και κοινωνικής συναναστροφής.

Ομάδα ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τη «MORIA AWARENESS CORONA TEAM» (MACT), έχει δημιουργήσει ομάδα νεαρών εθελοντών αιτούντων άσυλο. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι μιλούν το λιγότερο δύο γλώσσες και σίγουρα πολύ καλά αγγλικά, πράγμα που τους επιτρέπει να επικοινωνούν ουσιαστικά με όσους διαμένουν στον καταυλισμό στη σωστή γλώσσα.

Ήδη, έχουν λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για την πρόληψη που πρέπει να υπάρξει κατά του κορονοϊού και άρχισαν να ενημερώνουν τόσο για θέματα ατομικής υγιεινής όσο και για θέματα κυκλοφορίας και κοινωνικής συναναστροφής.

Ο Ομίντ, ένας νεαρός εθελοντής της Ομάδας ενημέρωσης, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των προσφύγων προς τη Μυτιλήνη και τα εμπορικά καταστήματα. Η Αστυνομία έχει στήσει σημεία ελέγχου. Οι περιορισμοί αυτοί είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι για τους πρόσφυγες, προκείμενου να προφυλαχτούν από τον κορονοϊό. Όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα μέσα στον καταυλισμό της Μόριας. Οπότε, οι πρόσφυγες μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς και να προστατευτούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε αποφασίσει να δημιουργήσουμε την ομάδα ενημέρωσης ΜΑCT πολύ πριν επιβληθούν τα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση. Τα μέτρα που πάρθηκαν τα βλέπουμε ως προσπάθεια της κυβέρνησης να μας διαφυλάξει από τον κορονοϊό και γι' αυτό ευχαριστούμε τους Έλληνες που επέβαλαν τα μέτρα, και μάλιστα με πολύ ειρηνικό τρόπο. Ευχαριστούμε πολύ»

Χθες και σήμερα, από νωρίς το πρωί, αστυνομικοί παρατάχθηκαν σε μια προσπάθεια να περιφρουρήσουν τη Μόρια, μια περιοχή με καταπατημένους ελαιώνες, δίχως περίφραξη με μια περίμετρο χιλιομέτρων. Οι αιτούντες άσυλο φάνηκαν συνεργάσιμοι και αποδέχτηκαν τις υποδείξεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα η κίνηση αιτούντων άσυλο στην πόλη να έχει σχεδόν μηδενιστεί.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις