Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυνηγητό προσφύγων από κατοίκους της Πέλλας

Επιθέσεις και φωτιές στα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν 57 ευάλωτους αιτούντες άσυλο

Να κάψουν ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μεταφερθούν 57 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο από τα νησιά προσπάθησαν “διαμαρτυρόμενοι πολίτες” στην Παναγίτσα Πέλλας! Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι αιτούντες άσυλο είχαν ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχείο άλλου οικισμού όταν έγινε η απόπειρα εμπρησμού, προφανώς για να είναι σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί αργότερα.

Η οδύσσεια των αιτούντων άσυλο αλλά και οι αγριότητες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησαν από το απόγευμα της Δευτέρας και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα τις Τρίτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αρχικά οι αιτούντες άσυλο ήταν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο εντός του οικισμού της Παναγίτσας, όμως γύρω στα 150 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, εμπόδισαν την πρόσβαση στον οικισμό βάζοντας φωτιές και οδοφράγματα στον δρόμο.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο τελικά σε άλλο ξενοδοχείο στην Άρνισσα Πέλλας, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξίσου άγριες διαθέσεις 250 ατόμων που δεν δίστασαν να προπηλακίσουν τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και να προκαλέσουν φθορές σε αυτό πετώντας αντικείμενα.

Οι αιτούντες άσυλο τελικά μεταφέρθηκαν χωρίς άλλα προβλήματα σε ένα τρίτο ξενοδοχείο, στη Χαλκηδόνα, ωστόσο στο πρώτο ξενοδοχείο στην Παναγίτσα, μετά τα μεσάνυχτα, κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι ένα ανοιχτό παράθυρο στο ισόγειο του καταλύματος, έριξαν εύφλεκτο υλικό μέσα σ' ένα δωμάτιο και έβαλαν φωτιά προκαλώντας υλικές ζημιές. Η φωτιά σβήστηκε από την πυροσβεστική και για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις