Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μυτιλήνη: Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε δομή προσφύγων και μεταναστών

Διαμένουν στην πρόχειρη δομή - «καραντίνα» στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου

Συνολικά τέσσερις είναι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς της νόσου του κορωνοϊού covid 19 που διαμένουν στην πρόχειρη δομή - «καραντίνα» στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου. Τη δομή δημιούργησε την περασμένη Κυριακή το υπουργείο, νοικιάζοντας -με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης- από ιδιώτη τον χώρο που είχε χρησιμοποιηθεί το 2015 ως χώρος φιλοξενίας από την IRC.

Συνολικά ελέγχθηκαν 70 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στη Λέσβο οι 51 την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι υπόλοιποι 19 την Κυριακή 10 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας. Η αρχική τυχαία δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έδειξε δυο ασθενείς και επτά αρνητικούς στον ιό. Ο επανέλεγχος και των εννέα μαζί με τους υπολοίπους επιβεβαίωσε την πρώτη εξέταση.

Σημειώνεται ότι αρνητικά ήταν τα δείγματα και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, 11 κατοίκων του Σκαλοχωρίου μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του χωριού Δέσποινα Μαϊάκη, η οποίο φιλοξένησε στο αυτοκίνητο της τρία παιδιά ηλικίας δυο μηνών, δυο και τριών ετών και τις δυο μητέρες τους στη διάρκεια καταιγίδας στο σημείο της άφιξης τους. Αλλά και τεσσάρων πολιτών κατοίκων άλλων περιοχών, δυο στρατιωτικών, δυο στελεχών του Λιμενικού Σώματος και ενός στελέχους Διεθνούς Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις