Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: Στις προσφυγικές ροές και όχι στην αλλαγή του νόμου απέδωσε την αύξηση ο Κουμουτσάκος

Θ. Φωτίου: «Επιτελικό κράτος των μετακλητών» και για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε ότι η συγκρότηση της ειδικής γραμματείας είχε ως στόχο την «κατάργηση στην ουσία» του νόμου για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Στην αύξηση των προσφυγικών ροών κι όχι στην αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος τη διεύρυνση του αριθμού των προς τακτοποίηση παιδιών. Η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τόνισε ότι η συγκρότηση της ειδικής γραμματείας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα υπό το υπουργείο Μετανάστευσης είχε ως στόχο την «κατάργηση στην ουσία» του νόμου για την προστασία τους, αλλά και την εναρμόνιση με την τακτική του «επιτελικού κράτους των μετακλητών» και της απόδοσης αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το υπουργείο Εργασίας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθιστώντας «κενό πουκάμισο» τις αρμοδιότητες που παρέμειναν στο ΕΚΚΑ. Υπογράμμισε ότι ο στόχος της «ελληνικής εφεύρεσης» του διαχωρισμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε άνω και κάτω των 15 ετών έχει ως στόχος την απέλαση σε «ασφαλείς» χώρες των άνω των 15 ετών προσφυγόπουλων που αντιστοιχούν στο 85% του συνόλου.

"Όλοι μάς βραβεύουν και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κριτική"

Ο Γ. Κουμουτσάκος αρνήθηκε ότι υπάρχει διαχωρισμός των ανήλικων προσφύγων με βάση την ηλικία και κάλεσε τη Θ. Φωτίου να μην «δημιουργεί εντυπώσεις» με αναφορές σε απελάσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία. Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική σε ένα ζήτημα όπου... «όλοι μάς βραβεύουν» και στο οποίο έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε ότι η ειδική γραμματεία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα συγκροτήθηκε με στόχο τον «καλύτερο συντονισμό» και ισχυρίστηκε ότι «όλα θα γίνουν όπως πρέπει», συμπεριλαμβανόμενης της στελέχωσης της ειδικής γραμματείας.

Παράλληλα, ο Γ. Κουμουτσάκος δεν απάντησε επί της ουσίας στην ερώτηση της Θ. Φωτίου για το πώς επιλέχθηκαν τα 62 προσφυγόπουλα που μετεγκαταστάθηκαν σε Λουξεμβούργο και Γερμανία. Περιορίστηκε μόνο στην επίκληση της συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην όλη διαδικασία.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις