Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΜΑΤ και βία κατά προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας (Video)

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Βικτωρίας. Σκοπός να απομακρυνθούν οι οικογένειες προσφύγων που έχουν βρει στην πλατεία προσωρινή «στέγη»

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα από τη Λέσβο, αφού έλαβαν άσυλο. Κάποιοι άλλοι είναι οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων στέγασης και των διατάξεων που πέρασε η κυβέρνηση.

Η σελίδα «Not Leaving My Home» ανάρτησε βίντεο από τα γεγονότα στην πλατεία Βικτωρίας και καταγγέλλει ότι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν και μια έγκυο γυναίκα. Στο  βίντεο φαίνονται άντρες της αστυνομίας να έχουν «πιαστεί» στα χέρια με τους πρόσφυγες, ενώ ακούγονται γυναίκες και παιδιά να φωνάζουν τρομοκρατημένοι.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις