Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρατσιστική επίθεση σε Ιρανό μετανάστη: “Μου έκοψε το αφτί με τα δόντια” (video)

“Προσωπικά, δεν βρήκα κανέναν πολιτισμό, καθόλου αγάπη στην Ευρώπη”, εξηγεί ο Σαΐντ, ένας νεαρός μετανάστης από το Ιράν που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στην Αθήνα, δύο μήνες πριν.

Μετάφραση – επιμέλεια: Μαρία Καλυβιώτου

"Προσωπικά, δεν βρήκα κανέναν πολιτισμό, καθόλου αγάπη στην Ευρώπη", εξηγεί ο Σαΐντ, ένας νεαρός μετανάστης από το Ιράν που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στην Αθήνα, δύο μήνες πριν.

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, μέσω διεθνώς ειδησεογραφικών οργανισμών, όπως το euronews, που αναμεταδίδουν το βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τα ζητήματα των διακρίσεων, του φασισμού και της ρατσιστικής βίας.

Ο Σαΐντ περπατούσε στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, στην περιοχή του Μεταξουργείου, όταν τρεις άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα, τον προσέγγισαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

"Με χτυπούσαν δυνατά. Ένας από αυτούς με άρπαξε από πίσω, μου έκανε κεφαλοκλείδωμα και δάγκωσε το αφτί μου μέρι που μού το έκοψε. Αιμορραγούσα και είδα το αφτί μου στο έδαφος", περιγράφει ο Σαΐντ.

"Θέλω να πω κάτι σε όλους τους μετανάστες που φεύγουν από τις χώρες τους... Ίσως είναι καλύτερα να μείνετε στην χώρα σας από το να φύγετε", πρόσθεσε.

Ο νεαρός Ιαρανός έχει βρει καταφύγιο στην οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση.

Διαβάστε σχετικά:

Μήνυμα κατά του ρατσισμού η συστέγαση

Έρευνα για την ρατσιστική επίθεση εναντίον Ιρανού πρόσφυγα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Μούζνιεκς επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για κακομεταχείρηση μεταναστών

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις