Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την Χίο και την Λέσβο επισκέπτεται ο Γ. Σακελλαρίδης, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστείας

eurokinissi

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας άσκησης πολιτικής πίεσης, τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός στις μετακινήσεις των προσφύγων

Τη Χίο και τη Λέσβο επισκέπτεται κλιμάκιο της Διεθνούς Αμνηστίας με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, διευθυντή του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης.
 
Σήμερα ο κ. Σακελλαρίδης επισκέφτηκε τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ της Χίου, ενώ είχε συναντήσεις με στελέχη της Αυτοδιοίκησης.
 
Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας άσκησης πολιτικής πίεσης, τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός στις μετακινήσεις των προσφύγων. Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε επίσης την αντίθεση του στις επιστροφές στην Τουρκία, ή σε άλλες χώρες προέλευσης όπως το Αφγανιστάν, προσφύγων στους οποίους δεν έχει εγκριθεί αίτημα ασύλου, χαρακτηρίζοντάς τες ανασφαλείς χώρες.
 
Παράλληλα, αναγνώρισε το δυσανάλογο βάρος που έχουν επωμιστεί οι νησιώτες. «Ο γεωγραφικός αποκλεισμός στα νησιά είναι καθαρά μια πολιτική απόφαση, αντιβαίνει στις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες και δεν φαίνεται να προκύπτει από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι κοινωνίες των νησιών δεν μπορούν να σηκώνουν το σχετικό βάρος της παραμονής στα νησιά χιλιάδων ανθρώπων.
 
Αύριο ο κ. Σακελλαρίδης θα επισκεφθεί τη Λέσβο προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ντρέπεσαι να τον βλέπεις

Η χθεσινή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν ένα ντελίριο ύβρεων, εμπάθειας και θράσους. Δεν επιδέχεται πολιτικής ανάλυσης σε κανένα επίπεδο. Μόνο τα νεύρα, για το γεγονός ότι εδώ και τέσσερα...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο