Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στον Alpha από το ΕΣΡ

Στο επίκεντρο εκπομπή για τον έλεγχο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου

Την επιβολή ποινής χρηματικού προστίμου ύψους 60.000 ευρώ αποφάσισε να επιβάλει στον Alpha το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για εκπομπή που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Την καταγγελία έκανε η Kinetic Shipping Co μετά από σχολιασμό του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος αφορούσε τον έλεγχο λαθρεμπορίας καυσίμων, τον οποίο ανέλαβε να πραγματοποιεί η εν λόγω εταιρεία για λογαριασμό των ΕΛ.ΠΕ. Ο δημοσιογράφος αμφισβήτησε την ικανότητα της ιδιοκτησίας και της εταιρείας να πραγματοποιήσει ελέγχους.

Σχετικά με τις αναφορές του Δ. Βερύκιου στον αέρα του Alpha, το ΕΣΡ έκρινε ότι παραβίασε τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία υποπίπτοντας σε τέσσερα αδικήματα, για καθένα από τα οποία επιβάλλεται ποινή ύψους 15.000 ευρώ (σύνολο 60.000 ευρώ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, διαπιστώθηκαν:

1. Προσβολή προσωπικότητας νομικού προσώπου, της εταιρείας Kinetic, με υπαινιγμούς ότι επιδίδεται σε λαθρεμπόριο καυσίμων.

2. Μη αποστολή στο ΕΣΡ της απορριπτικής απάντησης επί του αιτήματος επανόρθωσης το οποίο εστάλη στον σταθμό από την Kinetic. Σύμφωνα με τον νόμο, εάν ο σταθμός απορρίψει το αίτημα επανόρθωσης θιγόμενου προσώπου, είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει την απόφασή του αυτή καθώς και αντίγραφο του επίμαχου προγράμματος στο ΕΣΡ εντός προθεσμίας 24 ωρών από την υποβολή του αιτήματος επανόρθωσης.

3. Διάκριση εις βάρος προσώπου στη βάση της εθνικότητάς του. Επανειλημμένες αναφορές στην αλβανική καταγωγή του μετόχου της εταιρείας, «με προφανή πρόθεση τη δυσμενή εις βάρος αυτού διάκριση».

4. Μετέδωσε ισχυρισμό ως είδηση, χωρίς έλεγχο της ουσιαστικής βασιμότητάς του. Ο σταθμός επιπλέον δεν εμφάνισε στοιχεία τα οποία να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του ο οποίος εμφανίστηκε ως είδηση, ούτε καν εκφράστηκε με σαφήνεια κατά πόσο εξακολουθεί να υποστηρίζει την ουσιαστική βασιμότητα του ισχυρισμού αυτού.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις