Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Λίντα Άλμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο της χορεύτριας Λίντας Άλμα, στις 2 Αυγούστου 1999, το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και διαθέτει στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ την...

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο της χορεύτριας Λίντας Άλμα, στις 2 Αυγούστου 1999, το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και διαθέτει στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ την εκπομπή «Νυχτερινός επισκέπτης - Λίντα Άλμα».

Γεννήθηκε το 1926 στην Αθήνα και ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον κλασικό χορό. Εμφανίζεται στη σκηνή πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Κατοχής, το 1943, στο βαριετέ του Λάσκου στο «Αλκαζάρ». Η συνεργασία της με τον Γιάννη Φλερύ διήρκεσε 28 χρόνια με πολλές περιοδείες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, παραγωγής 1996, η Λίντα Άλμα μιλάει στον Άρη Σκιαδόπουλο για τη ζωή, την καλλιτεχνική της πορεία και τη σχέση της με τον χορό. Αναφέρεται επίσης στις πολύ σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες που σημείωσε στη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας. Η εκπομπή είναι διανθισμένη με αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, από την καριέρα αλλά και από την κοινή ζωή με τον Μάνο Κατράκη, ο οποίος υπήρξε σύντροφός της επί 30 έτη. Επίσης, η σπουδαία χορεύτρια αναφέρεται στη μακροχρόνια συνεργασία της με τον Γιάννη Φλερύ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις