Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώτα οι άδειες στα περιφερειακά κανάλια

Απόφαση της ολομέλειας του ΕΣΡ με πλειοψηφία

Να προχωρήσει τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των μελών της ανεξάρτητης αρχής, ο πρόεδρος της οποίας Αθ. Κουτρομάνος και δύο ακόμη μέλη υποστήριζαν ότι σε αυτή τη φάση το Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει στον διαγωνισμό για την εκχώρηση των θεματικών - πανελλαδικής εμβέλειας αδειών (ψυχαγωγικά κανάλια, μουσικά κ.λπ.). Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κυβέρνηση προκρίνει την εκχώρηση των θεματικών αδειών πρώτα, καθώς επιθυμεί στο να ενθαρρύνει συγχωνεύσεις μεταξύ περιφερειακών καναλιών σε αυτή τη φάση και στη συνέχεια να προχωρήσει η αδειοδότησή τους.

Η επικοινωνία μεταξύ ΕΣΡ και κυβέρνησης, συμφωνήθηκε εξάλλου σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνος με τον αρμόδιο υφυπουργό Στ. Πέτσα προ ημερών και σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα.

Η απόφαση του ΕΣΡ να προκρίνει την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών έναντι των θεματικών, ελήφθη την Τρίτη με πλειοψηφία 4-3.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις