Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.
$log.error("Problematic article :: $wc.getArticleId()")

Νίκος Παππάς για Μαστοράκη: Αισθάνεται σαν ξεπλυμένο ψάρι στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα

Στη χυδαία πολεμική Μαστοράκη για τη χρηματοδότηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά απαντάει μέσω του Facebook ο Νίκος Παππάς, τέως αρμόδιος υπουργός για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών. Δεν παραλείπει μάλιστα να θυμίσει ποιος είναι ο Μαστοράκης και ποιος ο ρόλος του στη διάρκεια της χούντας.

«Μαστοράκεια λογοκρισία στον Γαβρά; Δεν είμαστε στο 1973. (...) Ο Μαστοράκης ρωτάει γιατί χρηματοδοτήθηκε η ταινία του Γαβρά. Δεν ρωτάει γιατί χρηματοδοτήθηκε κάποιο από τα δεκάδες σίριαλ των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν ρωτάει, βεβαίως, γιατί χρηματοδοτήθηκαν οι μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ και του BBC.

Ας γνωρίζει λοιπόν και ο ίδιος ότι το επιτυχημένο πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών δεν προβλέπει κάποια διαδικασία λογοκρισίας. Ίσως ο ίδιος να προτιμούσε μια τέτοια διαδικασία, η οποία θα επέτρεπε τη λογοκρισία στον Γαβρά. Λογοκρισία. Όπως την περίοδο 1967- 1974. Την περίοδο της χούντας. Της χούντας την οποία ο ίδιος υπηρέτησε με συνέπεια και τηλεοπτικό ενθουσιασμό».

Αναφερόμενος στο χουντικό παρελθόν του Ν. Μαστοράκη και στην επιχείρηση «ξέπλυμα» παλαιότερα και τώρα, σημειώνει: “Ο κ. Μαστοράκης επέλεξε να ‘ανακρίνει’ τους ήδη βασανισμένους φοιτητές στον τηλεοπτικό αέρα. Και θεωρεί περίπου λογικό να ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη η λογοκρισία. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν είναι ο κ. Μαστοράκης και τα θετικά για τη χούντα αισθήματά του. Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες. Το πρόβλημα είναι η χυδαία προσπάθεια να παρουσιαστούν αυτός και οι όμοιοί του ως μεσαιοχωρίτες. Το πρόβλημα, επίσης, είναι ότι αισθάνεται σαν το -πολιτικά και ηθικά- ξεπλυμένο ψάρι μέσα στο νερό της νέας τηλεοπτικής πραγματικότητας».

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις