Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Βουλή τα στοιχεία από τις δικογραφίες για τα δάνεια των ΜΜΕ

Διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης οι δικογραφίες για ΔΟΛ, Πήγασο και Kontra, καθώς κι η δικογραφία για το Star, και μέρος της δικογραφίας για τον ΣΚΑΪ. Ενώ οι δικογραφίες για Κήρυκα Χανίων και Ποντίκι έχουν διαβιβασθεί στον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου

Στην οικονομική εισαγγελία οι δικογραφίες για Κήρυκα Χανίων και Ποντίκι Στοιχεία για την πορεία δικαστικής διερεύνησης των δανειοδοτήσεων επιχειρήσεων ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε απάντηση σχετική ερώτησης 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά ένα μέρος τέθηκαν στο αρχείο και κατά το λοιπό μέρος διαβιβάσθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης οι δικογραφίες για τον ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Kontra.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε κι η δικογραφία για το Star, καθώς και το μέρος της δικογραφίας για τον ΣΚΑΪ που δεν τέθηκε στο αρχείο.

Οι δικογραφίες για τον Κήρυκα Χανίων και το Ποντίκι έχουν διαβιβασθεί στον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου που εποπτεύει την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος, όπου εκκρεμούν μέχρι σήμερα. Προκαταρκτική εξέταση συνεχίζει να διεξάγεται για τις δικογραφίες που αφορούν το Πρώτο Θέμα, την Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας, την Ιδεοδρόμιο Εκδοτική, το Mad TV, το Alter και τον Παρατηρητή Θράκης.

Παράλληλα, στο αρχείο έχουν μπει οι δικογραφίες που αφορούν τον όμιλο ANT1, την Καθημερινή, το Mega, τον Alpha, τις Αττικές Εκδόσεις, τον Real, την Αυγή, την Ναυτεμπορική, την Απογευματινή, τον Ελεύθερο Τύπο, την Free Sunday και την Ελευθερία Εκδοτική.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο