Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Η ποίηση των εγκλείστων"

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Πρώτο Πρόγραμμα * Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τους έγκλειστους σε νοσοκομεία και φυλακές

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ποίηση των εγκλείστων», με θέμα τους ποιητές που έγραψαν τα ποιήματά τους σε συνθήκες εγκλεισμού και ειδικότερα σε φυλακές, ψυχιατρεία και λοιπά νοσηλευτικά ιδρύματα, παρουσιάζει το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 FM το Σάββατο ώρα 12 το μεσημέρι. Το ντοκιμαντέρ, που μπορεί κανείς να ακούσει και από το webradio της ΕΡΤ, μεταδίδεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, 21 Μαρτίου, σε έρευνα και παρουσίαση του Θωμά Σίδερη.

Από το «Δρομοκαΐτειο Φρενοκομείο» του Γεωργίου Βιζυηνού και του Ρώμου Φιλύρα ώς το νοσοκομείο «Σωτηρία» της Μαρίας Πολυδούρη στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και από τις Φυλακές Ανηλίκων Διαβατών Θεσσαλονίκης μέχρι το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, η εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση» ξεδιπλώνει παράλληλους αφηγηματικούς άξονες για τη ζωή των έγκλειστων ποιητών και φέρνει στο φως άγνωστες ιστορίες και σπουδαία ποιήματα.

Για το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα μιλά στο ντοκιμαντέρ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Ισίδωρος Πρώιος. Ποιήματα διαβάζουν ο Δημήτρης Παπαγιάννης, η Αγγελική Ξαρχάκου και η Μαίρη Μακρή, ενώ ακούγονται σπάνιες ηχογραφήσεις από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις