Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ιρλανδία του Κεν Λόουτς απόψε στο κανάλι της Βουλής

Η υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα «Jimmy’s Hall» στις 11 μ.μ.

 

Τη σπουδαία δραματική ταινία του Κεν Λόουτς «Jimmy’s Hall», συμπαραγωγής Αγγλίας -  Ιρλανδίας 2014, προβάλλει απόψε το βράδυ στις 11 το κανάλι της Βουλής. O Κεν Λόουτς μας διηγείται μία συγκλονιστική, αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία από το 1921 και στον απόηχο του εμφυλίου και της οικονομικής κρίσης. Σε συνεργασία με τον σπουδαίο σεναριογράφο Πολ Λάβερτι ο Λόουτς παρουσιάζει μία ανθρώπινη και συγκινητική ταινία, με πολιτικά μηνύματα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον προσωπικό αγώνα, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη.

Ιρλανδία, 1932: Ο Τζέιμς Γκράλτον επιστρέφει στη φάρμα του ύστερα από δέκα χρόνια εξορίας στην Αμερική και επιχειρεί να επαναλειτουργήσει την εγκαταλελειμμένη αίθουσα χορού - πνευματικό κέντρο της πόλης, την οποία ο ίδιος είχε φτιάξει στο παρελθόν, αλλά αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Οι νέοι της περιοχής θα τον υποστηρίξουν, θα βρει όμως απέναντί του την Εκκλησία και τις αρχές. Μέσα στην «αίθουσα του Jimmy» οι πρωταγωνιστές της ταινίας χορεύουν σε ήχους τζαζ και σουίνγκ, γελούν και διασκεδάζουν, εκφράζοντας έτσι την ελευθερία του πνεύματος, αλλά και της ζωής.

Πιστός στις αρχές του, ο αριστερός και ανθρωπιστής Κεν Λόουτς αναδεικνύει πώς η μουσική και ο χορός αποτελούν στην ιστορία του την απόλυτη έκφραση ελευθερίας. «Γεγονός πάντοτε επικίνδυνο για τους ασκούντες εξουσία» τονίζει ο σκηνοθέτης. Παίζουν: Μπάρι Γουόρντ, Σιμόν Κίρμπι, Άντριου Σκοτ, Φράνσις Μαγκί. Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 2014.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις