Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση Πέτσα για έκτακτο ταμείο ενίσχυσης των ΜΜΕ

Ενώ λεφτά για τον ελληνικό Τύπο "δεν υπάρχουν"...

 

Η τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη «άλλα μέσα - άλλα έξω», που εγκαινιάστηκε με επιτυχία την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνεχίζεται και σε άλλους τομείς, μάλλον με την ίδια επιτυχία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Θεμάτων της Ε.Ε., που έγινε χθες, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση υποστήριξε κυρίως δύο δράσεις: την ανάγκη πανευρωπαϊκής επικοινωνιακής εκστρατείας για τον κορωνοϊό, πράγμα που με γενναιοδωρία ξεκίνησε η ελληνική κυβέρνηση στα ελληνικά ΜΜΕ με 20 εκατ. ευρώ, και τη δημιουργία ειδικού ταμείου έκτακτης ανάγκης για τον Τύπο.

Εδώ υπάρχει θέμα. Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ειδικό ταμείο έκτακτης ανάγκης για τα Μέσα Ενημέρωσης είτε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Coronavirus Response Investment Initiative” είτε ως ad hoc χρηματοδοτικό εργαλείο υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με στόχο τη διοχέτευση κεφαλαίων στον συγκεκριμένο τομέα. Σωστά όλα αυτά, όμως στο εσωτερικό δεν έχει κάνει τίποτε. Δεν έχει κουνηθεί φύλλο, παρότι υπάρχει και νομοθετικό πλαίσιο καινούργιο, το δικό τους, όχι το παλαιό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και η ανάγκη από τον Τύπο και το SOS από τους εκδότες, αλλά και από την ΕΣΗΕΑ.

Η ακύρωση της ενίσχυσης περί τα 7 εκατ. ευρώ συνολικά για τον Τύπο, με αφορμή τη χρηματοδότηση του «Μακελειού», προ μηνών πάγωσε τη διαδικασία και όλοι πλέον αναμένουν πότε και πώς θα φιλοτιμηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει, με τα δικά της κριτήρια έστω, μια χρηματοδότηση που έχει ανάγκη όσο τίποτα σήμερα ο Τύπος.

Κατά τα λοιπά ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό μιας επαγγελματικής, δομημένης και συνεκτικής πανευρωπαϊκής επικοινωνιακής εκστρατείας για τον κορωνοϊό, με στόχο την ορθή ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την εποχή μετά την άρση των περιορισμών. Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει όλα τα μέσα ενημέρωσης των κρατών - μελών (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, Διαδίκτυο, και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο). Συμπλήρωσε επίσης την ανάγκη για:

* Διασφάλιση της συμμόρφωσης των πλατφορμών με τις διατάξεις της Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα.

* Προώθηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κατάρτιση των δημοσιογράφων, καθώς και προγραμμάτων για την παιδεία στα μέσα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις