Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Στοιχεία για τα χρήματα που έλαβε το «Documento» από κρατική διαφήμιση στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα την τριετία 2017- 2019, δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα έσοδα από κρατική διαφήμιση, από τις εταιρείες ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ και Λιμένα Θεσσαλονίκης, είναι 155.000 ευρώ σε τρία χρόνια

Στοιχεία για τα χρήματα που έλαβε το «Documento» από κρατική διαφήμιση στην περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα την τριετία 2017- 2019, δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα έσοδα από κρατική διαφήμιση, από τις εταιρείες ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ και Λιμένα Θεσσαλονίκης, είναι 155.000 ευρώ σε τρία χρόνια.

Καθόλου στοιχεία δεν έδωσε, αντίθετα, ο Θ. Μαυρίδης του liberal.gr, παρά το εκτενές άρθρο του προκειμένου να απαντήσει στο ρεπορτάζ Βαξεβάνη ότι το μερίδιό του ήταν 323.000 ευρώ. «Οι εντολές καταχωρίσεων είναι σημαντικά χαμηλότερο ποσό» αναφέρει χωρίς να διευκρινίζει το ποσό.

Τι έδωσαν οι τράπεζες Το sofokleousin.gr, η οικονομική ιστοσελίδα που δήλωσε ότι έλαβε 2.000 ευρώ από τα 20 εκατ. της καμπάνιας για τον κορωνοϊό, δημοσίευσε πού πήγε πέρυσι η διαφημιστική δαπάνη των ανακεφαλαιοποιημένων με τα λεφτά μας τραπεζών: 33,5 εκατ. ευρώ συνολικά (πλέον ΦΠΑ) από Alpha, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική. Μεταξύ των διαδικτυακών μέσων λοιπόν, και εάν εξαιρεθούν όσα ανήκουν σε ομίλους ΜΜΕ (π.χ. capital), το liberal.gr του κ. Μαυρίδη καταγράφεται με 337.000. Πρώτο έρχεται το euro2day.gr με 549.000, ακολουθεί το «κίτρινο» iefimerida.gr με 375.000 και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κ. Μαυρίδης. Το newsit.gr του Ν. Ευαγγελάτου άγγιξε τα 257.000 ευρώ από τραπεζική διαφήμιση το 2019.

Δεν λένε Να σημειωθεί πάντως ότι, παρά τις διαψεύσεις και απειλές για αγωγές, ούτε ο Ευαγγελάτος (869.000), ούτε ο Κουρτάκης (400.000), ούτε ο Μαυρίδης δημοσίευσαν το ποσό που έλαβαν.

Σπάνιο κινηματογραφικό αρχειακό υλικό με τον Μάνο Χατζιδάκι να μιλά στην εκπομπή «Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα» του Λάκη Παπαστάθη προβάλλει η ΕΡΤ2 την Κυριακή, ώρα 6.30 μ.μ. Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και πνευματικός άνθρωπος μιλάει για τα καφενεία που έγιναν στέκια μιας παρέας που τα μέλη της σημάδεψαν την ελληνική τέχνη. «Μέλη» της παρέας που σύχναζε στο «Βυζάντιον» και στο πατάρι του Λουμίδη, ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Κάρολος Κουν, ο Γιάννης Τσαρούχης και ο Μάνος Χατζιδάκις.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις