Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Ραδιοφωνικές άδειες το 2018 Περί τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο Χάρτης Συχνοτήτων για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο. Ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου. Την ίδια περίοδο αναμένεται να δημοσιευθεί και ο σχετικός νόμος για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Υπολογίζεται ότι εντός του 2018 θα γίνει ο διαγωνισμός και θα εκχωρηθούν οι ψηφιακές ραδιοφωνικές άδειες.

Ψηφιακό ραδιόφωνο σε τέσσερα χρόνια Οι γνωρίζοντες λένε ότι για το ραδιόφωνο θα αξιοποιηθούν οι παλιές συχνότητες της τηλεόρασης στα VHF που σήμερα είναι ελεύθερες και επαρκείς. Η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB και DAB+) προϋποθέτει νέες συσκευές ραδιοφώνου ή προσαρμογή των παλαιών με μικρό κόστος, ωστόσο εξετάζεται και η δυνατότητα επιδότησης. Εκτιμάται ότι η μεταβατική περίοδος ταυτόχρονης εκπομπής αναλογικού και ψηφιακού δεν θα ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια. Η διείσδυση του ψηφιακού ραδιοφώνου είναι στην Ευρώπη 30%.

Οι λόρδοι της ενημέρωσης Η πειθαρχική ποινή της επίπληξης επεβλήθη στους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας, καθώς αρνούνται να χτυπούν κάρτα όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Με απόφαση της ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ υποστηρίζουν ότι η δημοσιογραφική εργασία δεν έχει ωράριο, ωστόσο οι δημοσιογράφοι δεν παράγουν πρωτογενές περιεχόμενο ούτε ρεπορτάζ, αλλά αποδελτίωση Τύπου. Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος προειδοποιεί ότι το επόμενο βήμα θα είναι περικοπή αμοιβής και συγχρόνως καλεί σε διάλογο για εργασιακά θέματα θεσμικού χαρακτήρα, όπως το ωράριο.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η μάχη της επόμενης ημέρας

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με τη δέσμευση να υλοποιήσει τη συμφωνία που η απερχόμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει έναν μήνα πριν με τους δανειστές, να κλείσει τον κύκλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο