Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Παππάς: Μετακίνηση της ΝΔ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

«Υπάρχουν σημάδια σύγκλισης ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια είναι ένα εύλογο τίμημα»

Για μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη.

Σημειώνεται ότι ο Κ. Κυρανάκης αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και τον νέο διαγωνισμό για τις άδειες, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, δήλωσε ότι πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο, όπως και όλοι οι πολίτες. Σε ό,τι αφορά το τίμημα εκάστης άδειας που το ΕΣΡ υπολόγισε στα 35 εκατ. ευρώ, ο Κ. Κυρανάκης έκρινε πως δεν είναι κάτι υπερβολικό "με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα".

«Από την υπερψήφιση πολλών άρθρων του νόμου περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, φτάσαμε στη τη διατύπωση του Κ. Κυρανάκη» ανέφερε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στον ίδιο σταθμό. Όπως είπε, αυτή η διατύπωση απέχει πολύ από τις διατυπώσεις ότι υπάρχει απεριόριστος αριθμός αδειών, ή ότι δεν υπήρχε θέμα καταβολής ποσού καθώς καλυπτόταν από τη Digea.

«Πρέπει να το καταγράψουμε στα θετικά, υπάρχουν σημάδια σύγκλισης ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια είναι ένα εύλογο τίμημα. Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια. Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η απύθμενη υποκρισία της Ν.Δ. για τους πρόσφυγες

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες”. Είναι το κόμμα που προσπάθησε να απομονώσει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο