Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ετήσιο βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας από την GUE/NGL

Ετήσιο βραβείο προς τιμή της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίτσια από την GUE/NGL ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμήν της. Το βραβείο θα δίνεται σε «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» (whistle - blower), ή σε δημοσιογράφο ή σε υπερασπιστή της ελευθερίας της ενημέρωσης, από τον Απρίλιο. Όπως εξήγησε, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να πιεστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υλοποιήσει την απόφαση για τη θέσπισή του.

«Μας ενδιαφέρει να είναι ένα έντιμο βραβείο, για ανθρώπους που μπορεί να έχουν βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν την αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον», είπε ο Στέλιος Κούλογλου. «Δεν μας ενδιαφέρει ένα βραβείο για να γίνονται πολιτικά παιχνίδια και παρεμβάσεις σε άλλες χώρες, όπως το βραβείο Ζαχάρωφ. Γι αυτό, δεν θα αποφασίζουν οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων αλλά ανεξάρτητη επιτροπή, που θα αποτελείται από δημοσιογράφους, ερευνητές, whistle - blowers, με έντιμα κριτήρια».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο