Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Εκτός ΕΣΗΕΑ οι εκδότες Δεν θα λάβουν δημοσιογραφική ταυτότητα οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία ανακοινώνει την έκδοση νέων ταυτοτήτων για τα μέλη της προκειμένου να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της θα απευθυνθεί «στους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να προσέλθουν και να καταθέσουν την παλιά δημοσιογραφική τους ταυτότητα εφόσον και το καταστατικό ορίζει ότι δεν μπορούν να είναι πλέον μέλη της ΕΣΗΕΑ».

Ο Νίκος Παππάς στον Α. Σρόιτερ Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, από την Καισαριανή που μεγάλωσε, μιλάει για τα θέματα του υπουργείου του, από τον Διαστημικό Οργανισμό μέχρι τις άδειες των καναλιών και την ΕΡΤ, αλλά και για τις επόμενες εκλογές, την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. Απόψε, στις 12 τα μεσάνυχτα, στον Alpha.

Εγκύκλιος για τον φόρο διαφήμισης στην TV Εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει για τη μείωση του ειδικού φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων στο 5%, αλλά και τον τρόπο που θα υπολογίζεται έπειτα από τυχόν χορηγούμενη έκπτωση. Σημειώνεται ότι οι διατάξεις ισχύουν από 1η Φεβρουαρίου 2018, όμως αφορούν μόνο τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ.

Διεθνή εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός, ψηφιακά μέσα και επιχειρηματικότητα: Από την ψηφιοποίηση στην παιχνιδοποίηση» διοργανώνουν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, η Ξένιος Πόλις και ο ερευνητικός οργανισμός Cardet, αύριο Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του υπουργείου και το Σάββατο 19 Μαΐου, στο κτήριο της Alpha Bank, στην οδό Σοφοκλέους 11. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τη σχέση πολιτισμού, ψηφιακών μέσων και επιχειρηματικότητας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

151

Με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε εχθές από τη Βουλή, η κυβέρνηση κέρδισε μια σημαντική πολιτική μάχη. Η προσπάθεια που καταβάλλει η αντιπολίτευση εδώ και επτά μήνες να αποσταθεροποιήσει τον...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο