Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από σήμερα στις κάλπες για τον ΕΔΟΕΑΠ

Στήριξη από τον Στ. Καπάκο στη Βουλή - Αν. Πετρόπουλος: Υψηλότερο το έσοδο του ΕΔΟΕΑΠ - Ερώτηση των ευρωβουλευτών για Eurostat

«Στηρίζουμε και διευρύνουμε τον ΕΔΟΕΑΠ σήμερα, για να μπορούμε να τον βελτιώσουμε αύριο», είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, κληθείς να τοποθετηθεί, από την πλευρά των φορέων, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το Ταμείο επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος σημείωσε ότι τα ετήσια έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ με βάση τις νέες ρυθμίσεις υπολογίζονται σε 17 εκατ., τη στιγμή που τα έσοδά του από αγγελιόσημο το 2015 ήταν στα 15 εκατ. ευρώ. Μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλος σημείωσε ότι καθιερώνεται 2% εργοδοτική εισφορά για την Υγεία υπενθυμίζοντας ότι οι εργοδότες σε επιχειρήσεις ΜΜΕ ήταν «οι μόνοι στον πλανήτη» που δεν πλήρωναν εισφορά. Ο Αν. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία απώλεια επικουρικών συντάξεων, ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ ενισχύεται με διεύρυνση της βάσης του και διατηρείται η αυτοτέλειά του, καθώς τα μέλη του θα εκλέγουν τον πρόεδρό του.

Εν τω μεταξύ, ενώ οι κάλπες για την εκλογή νέας διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ έχουν ανοίξει από σήμερα και θα παραμείνουν ανοιχτές ώς την Παρασκευή, οι Έλληνες ευρωβουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στην Κομισσιόν σχετικά με τη λάθος γνωμοδότηση της Eurostat.

Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές: Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη (Ν.Δ.), Θεόδωρο Ζαγοράκης (Ν.Δ.), Εύα Καϊλή (Ελιά), Μανώλη Κεφαλογιάννη (Ν.Δ.), Στέλιο Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Γεώργιο Κύρτσο (Ν.Δ.), Δημήτρη Παπαδημούλη αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σοφία Σακοράφα ανεξάρτητη, Μαρία Σπυράκη (Ν.Δ.), Κώστα Χρυσόγονο, ανεξάρτητο.

Οι ευρωβουλευτές ρωτούν για τη λαθεμένη γνωμοδότηση της Eurostat, εις βάρος του φορέα επικουρικής σύνταξης, υγείας και πρόνοιας των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ), με την οποία ζητούσε την ταξινόμησή του υπό την γενική κυβέρνηση. Όπως εξηγούν, ο ΕΔΟΕΑΠ πλέον έχει τα δικά του έσοδα και μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ζητούν από την Κομισιόν να εξηγήσει τι προτίθεται να πράξει ώστε να αλλάξει την εσφαλμένη γνωμοδότηση της Eurostat, η οποία ήταν αποτέλεσμα αξιολόγησης παρωχημένων στοιχείων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο