Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τις διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

Eurokinissi

  «Ερωτήματα και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η αναστολή των διαδικασιών επιλογής μελών Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ) της χώρας έπειτα από...

«Ερωτήματα και ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η αναστολή των διαδικασιών επιλογής μελών Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ) της χώρας έπειτα από προφορική εντολή της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης» τονίζει ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, με εγκύκλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και σχετική απόφαση του απερχόμενου υπουργού Κ. Γαβρόγλου (5.2019) ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής των εκπαιδευτικών με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Αυγούστου 2019. Ωστόσο, η προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης αναφέρει:

"Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, η αναστολή έπαψε και αναρτήθηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες, ενώ τις επόμενες ημέρες ήταν οι προγραμματισμένες οι συνεντεύξεις των υποψηφίων από τα Συμβούλια Επιλογής (ΑΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΔΕ) ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Αυγούστου.

Η αιφνιδιαστική εντολή της υπουργού Παιδείας στους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης στερείται αιτιολογίας, θέτοντας ζητήματα νομιμότητας για τη διαδικασίας επιλογής. Αυτό είναι το ακομμάτιστο κράτος δικαίου που με θέρμη υπερασπίζεται η νέα υπουργός, η οποία παρακάμπτει 'προφορικά' τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4547/2018);".

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται πως σιγή επικρατεί από τη νέα πολιτική ηγεσία για τη διαδικασία επιλογής των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εκδόθηκαν (3.2019), έχει λήξει προ πολλού και οι φάκελοι υποψηφιότητας βρίσκονται στο υπουργείο από τις αρχές Μαΐου. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα για το πότε θα συνεδριάσει το αρμόδιο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής και σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία.

"Επειδή πολιτική και διοίκηση ασκείται όχι μόνο με αποφάσεις αλλά και με παραλείψεις, τι πρωτοβουλίες έχει λάβει ή σκέφτεται να λάβει η υπουργός για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας επιλογής; Μήπως η κ. Κεραμέως, διά παραλείψεων και αυθαιρετώντας, αναστέλλει την επιλογή διευθυντών Εκπαίδευσης; Με ποια αιτιολογία και με ποια νομιμοποιητική βάση;" ρωτά, τέλος, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις