Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου: Η ΝΔ παρεμβαίνει στα ΑΕΙ καταργώντας προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Επισήμανε ότι έρχεται τώρα το υπουργείο Παιδείας και παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ αν και αυτά τα προγράμματα ήταν πρωτοβουλία των ίδιων των ιδρυμάτων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ενάμιση χρόνο είχε δώσει τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν έναν νέο θεσμό, ώστε απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων να πηγαίνουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες για δύο χρόνια και θα παίρνουν ένα πιστοποιητικό επαγγελματικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο τέως υπουργός Παιδείας και πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταργεί παρεμβαίνοντας και στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.

Στην Ευγενία Χατζηγεωργίου ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι ορισμένα από τα πανεπιστήμια αποφάσισαν να ιδρύσουν τέτοια προγράμματα, έκαναν προκηρύξεις, βρήκαν τους διευθυντές των σπουδών, ό,τι προβλέπεται δηλαδή, και το υπουργείο Παιδείας είχε και στον προϋπολογισμό του το αντίστοιχο κονδύλι και δημοσιεύθηκαν και τα σχετικά ΦΕΚ. Έτσι τα πανεπιστήμια ήταν έτοιμα να δεχτούν αυτόν τον κόσμο σε αυτά τα προγράμματα.

Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι τώρα έρχεται τώρα το υπουργείο Παιδείας και παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ αν και αυτά τα προγράμματα ήταν πρωτοβουλία των ίδιων των ιδρυμάτων.

O κ. Γαβρόγλου μίλησε και για το ηθικό και για το πολιτικό θέμα καθώς και για το πολιτικό αδιέξοδο καθώς όπως τόνισε «δεν έχουν άποψη, άρα θεωρούν ότι αν πάρουν πίσω ό,τι κάναμε εμείς ότι αυτό είναι πολιτική αυτό είναι το διά ταύτα. Διότι εδώ οι άνθρωποι το κάναν όλο αυτό με βάση ένα σύνολο ψεμάτων τα οποία βασιζόταν σε κάποια επεισόδια μεν αλλά που δημιούργησαν αυτήν την εικονική πραγματικότητα. Πάρτε για παράδειγμα το άσυλο».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις