Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Eurokinissi

Πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο», «Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από τα προπύλαια μετά τις 18:30.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα οι φοιτητές τόνιζαν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δώσει ένα σαφές μήνυμα καταστολής των αγώνων του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και τσακίσματος των συλλογικών μας κατακτήσεων ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της δε θα περάσει. Θα είμαστε εκεί».

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλογών, ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Ιασονίδου και Ολύμπου και κατέληξαν έξω από το ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν προκηρύξεις και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, ΝΔ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν στη Βουλή την κατάργηση του ασύλου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις