Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΟΛΜΕ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στον εξοβελισμό των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας

eurokinissi

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο απαντάει η ΟΛΜΕ στα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - «Αδιέξοδο» διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την ανακοίνωση των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων και των εξοβελισμό των μαθημάτων Κοινωνικών/Πολιτικών Επιστημών, καθώς και των μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ζητά επιτακτικά την απόσυρση των ωρολόγιων προγραμμάτων, κάνοντας λόγο για εξαφάνιση ολόκληρων επιστημονικών κλάδων, με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της διαθεσιμότητας.

Την Πέμπτη η ομοσπονδία καλεί σύσσωμη την σχολική/εκπαιδευτική κοινότητα σε συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στις 19.30, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Την ίδια μέρα, στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ομοσπονδία με τη συμμετοχή των πληττώμενων επιστημονικών ενώσεων .

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την  Πέμπτη 2/7 στις 19.30 στο Σύνταγμα ενάντια στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ78), Οικονομίας (ΠΕ80), εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών (Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρολογίας), ΠΕ81 (Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικών από τα ΤΕΙ), εκπαιδευτικών ΠΕ88.01 (Γεωπόνοι), εκπαιδευτικών ΠΕ34 (Ιταλικών), ΠΕ04.05 (Γεωλόγοι).

Οι ΕΛΜΕ να διοργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις την ίδια μέρα σε ΔΔΕ και ΠΔΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις