Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας (φωτο)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε η ΟΛΜΕ, ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη συνάντηση των Επιστημονικών Ενώσεων των εκπαιδευτικών και της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζεται, ότι τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και ΓΕΛ που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας χωρίς διάλογο, καταργούν μαθήματα, εξαφανίζουν ολόκληρες περιοχές επιστημών και ταυτόχρονα εξοβελίζουν  ειδικότητες εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο.

Αυτό σημαίνει ότι κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, νομικοί, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι, μένουν χωρίς αντικείμενο διδασκαλίας.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί των κοινωνικών και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, είναι στον 'αέρα', καθώς κινδυνεύουν να βγουν υπεράριθμοι, ή να αναζητούν 4-5 σχολεία για να εργαστούν και να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Επιπλέον, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, αναμένεται να πλήξουν και τους αναπληρωτές, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Υπενθυμίζεται, ότι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας μειώνεται στο Γυμνάσιο, ενώ καταργούνται οι Ερευνητικές Δρστηριότητες στην Α' Λυκείου. Η Βιολογία και  Διαχείριση Φυσικών Πόρων, ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και η Καλλιτεχνική Παιδεία αφανίζονται, ενώ καταργείται το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι μοναδική πηγή διδασκαλίας θα είναι τα φροντιστήρια. Μεταξύ των μαθημάτων που επλήγησαν ήταν εκείνο του Σύγχρονου Κόσμου και των Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών.  

Σημειώνεται, ότι σε συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες η ΟΛΜΕ με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, η Ομοσπονδία κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε ούτε ενα δείγμα καλής θέλησης από την κ. Κεραμέως και παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της, χωρίς να λάβει υπ'όψη τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.  

 
 
 
 
 
 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις