Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Για την κ. Κεραμέως η κατηγοριοποίηση και οι ανισότητες πανεπιστημίων είναι “μεγάλη” πολιτική

Eurokinissi

«Η κοινωνία αξιολογεί το έργο της κ. Κεραμέως και όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις μάλλον θα μείνει μεταξεταστέα» αναφέρει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην Νίκη Κεραμέως για τις αντιστοιχείες τμημάτων ΑΕΙ εξαπολύει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το υπουργείο διακατέχεται από μένος ενάντια στη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει τάχιστα την Υπουργική Απόφαση που πρόσφατα εξέδωσε περί αντιστοιχιών Τμημάτων ΑΕΙ, αναλογιζόμενο τη ζημιά που κάνει σε χιλιάδες νέους ανθρώπους και το πλήγμα που επιφέρει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, προχώρησε σε ανακοίνωση βρίθει εμμονών, ανακριβειών, και παραποιεί την αλήθεια. Μάλλον φαίνεται ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πρέπει να μάθει να διαβάζει Υπουργικές Αποφάσεις, αλλά και να εξοικειωθεί με τις έννοιες της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοδιοίκησης» τονίζει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί του ακαδημαϊκού ζητήματος πρώτα: Η Ευρωπαϊκή παράδοση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτονομίας των Universitas, το  Σύνταγμα μας που ορίζει την πλήρη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, καθορίζουν πως για τα Προγράμματα Σπουδών και το περιεχόμενο τους αποκλειστική ευθύνη έχουν τα συλλογικά πανεπιστημιακά όργανα. Η αντιστοιχία νέων Τμημάτων στηρίζεται στο πρόγραμμα σπουδών τους που έχει εγκρίνει η Σύγκλητος. Και, εφόσον το γνωστικό αντικείμενο το επιτρέπει, η συγκρότηση του προγράμματος σπουδών γίνεται και με τον στόχο της ένταξης του νέου Τμήματος σε ομάδες ήδη υπαρχόντων αντιστοίχων ακαδημαϊκά Τμημάτων. Η αξιολόγηση και πιστοποίηση των Τμημάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετίζεται με κριτήρια που αφορούν υποδομές, ανταπόκριση σε επιδιωκόμενους στόχους ποιότητας και απαιτείται να δοθεί κάποιο διάστημα ώστε να έχει λειτουργήσει ένα Τμήμα.

Επί του τυπικού ζητήματος: η ΑΔΙΠ πέρσι δεν εξέφρασε γνώμη επί των αντιστοιχιών των επίμαχων Τμημάτων και αποφάνθηκε ότι θα ασχολείτο με αυτό μετά την παρέλευση διετίας. Συνεπώς λοιπόν όντως παρήλθε άπρακτη η προθεσμία της να διατυπώσει γνώμη για τις αντιστοιχίες. Και η τότε ηγεσία του Υπουργείου, με γνώμονα πρωτίστως την διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας και της ίσης μεταχείρισης Τμημάτων, τα οποία σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων τους υπηρετούν αντίστοιχα γνωστικά πεδία, προχώρησε στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης».

«Αντί να παραθέτει κριτήρια  συνάφειας, η ευθύνη της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι να θέσει στη δημόσια κρίση την ουσία της γνωμοδότησης της ΕΘΑΑΕ.

Το υπουργείο διακατέχεται από μένος ενάντια στη μεταρρύθμιση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μένος όμως δεν είναι καλός οδηγός. Οδηγεί σε προχειρότητες και ανακρίβειες ή χειρότερα σε διαστρέβλωση της αλήθειας. Αλλά κυρίως στρέφεται ενάντια στους νέους ανθρώπους που έχουν κάνει ένα προγραμματισμό ζωής, στα Πανεπιστήμια και τελικά ενάντια στη κοινωνία. Και η κοινωνία αξιολογεί το έργο της κ. Κεραμέως και όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις μάλλον θα μείνει μεταξεταστέα» καταλήγει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις