Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μοριοδότηση και ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ για μαθητές από το σεισμόπληκτο Β. Αιγαίο

Eurokinissi

Αφορά υποψηφίους από τα νησιά Λέσβος, Χίος, Οινούσσες και Ψαρά για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό της Λέσβου στις 12 του Ιουνίου.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.

Η απόφαση δίνει και ποσόστωση και προσαύξηση μορίων με βάση την περιοχή στην οποία οι μαθητές ζουν ή ζούσαν τη μέρα του σεισμού, η οποία ήταν κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η ποσόστωση για τους υποψηφίους της Λέσβου και των νησιών του Νομού Χίου που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017 είναι στο 1,5% των θέσεων των ΑΕΙ για τα γενικά λύκεια και στο 1% για τα ημερήσια ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές της Χίου θα υπολογίσουν τα μόρια τους με συντελεστή 1, της Λέσβου με συντελεστή 1,2 ενώ οι υποψήφιοι από το ερειπωμένο χωριό της Βρίσας με συντελεστή 1.4. Σημειώνεται ότι τα μόρια μετά τον πολλαπλασιασμό με τους αντίστοιχους συντελεστές υπολογίζονται μόνο για τις επιπλέον θέσεις.

 

Δείτε όλα τα σχόλια