Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώην εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα: Να επιστραφούν οι παρακρατηθείσες αποδοχές της διαθεσιμότητας

Σε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου το “δίκαιο να γίνει πράξη” προσανατολίζονται οι πρώην εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, που αιτούνται να τους επιστραφούν οι παρακρατηθείσες αποδοχές της διαθεσιμότητας, οι συνέπειες της οποίας τους ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα. Αυτό συμβαίνει διότι στη διάρκεια της διαθεσιμότητας οι καθηγητές πληρωνόντουσαν με το 75% του μισθού τους, χάνοντας το 25% του εισοδήματός τους αλλά και τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.

Με μπαράζ πρωτοβουλιών, συναντήσεων και κινητοποιήσεων, το τελευταίο διάστημα διεκδικούν την εφαρμογή του Νόμου 4472/17 και για τους εκπαιδευτικούς, όπως ίσχυσε για τους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο των δύο συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και Παιδείας τη Δευτέρα, οκταμελής επιτροπή των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με συνεργάτες της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη για την επίλυση του ζητήματος. Όπως ενημερώθηκαν, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, έδωσε εντολή στην Κεντρική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου να σταλεί αίτημα προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εφαρμογή του νόμου. Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε επίσης και με τον διευθυντή του γραφείου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον υπουργό για να οριστεί νέα συνάντηση.

“Απαιτούμε άμεσα τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο υπουργείων προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία απόδοσης των παρακρατηθέντων” τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή των καθηγητών, ζητώντας να μην αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί “ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο