Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Από σήμερα έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου καλούνται οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να υποβάλουν τη σχετική αίτηση - δήλωση στο Λύκειό τους για τη συμμετοχή τους...

Από σήμερα έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου καλούνται οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να υποβάλουν τη σχετική αίτηση - δήλωση στο Λύκειό τους για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το Διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης - δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Αφού συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, η αίτηση - δήλωση θα κατατίθεται στο Λύκειο για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην ίδια προθεσμία, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τα τρία Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής (το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), εκτός από την αίτηση - δήλωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τα τρία Μουσικά Τμήματα.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση - δήλωση.

Χ.ΒΑΪΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια